Nothing Phone (1) review: komt er licht in de zogeheten smartphone duisternis? (2022)

De smartphonemarkt is slaapverwekkend en erg doorsnee aan het worden. Althans dat zegt Nothing. Volgenshet bedrijf brengen zij nu echter licht in de duisternis en dat licht nemen ze wel heel letterlijk. Ze komen namelijk met een opvallende transparante smartphoneop de markt die 900 ledlichtjes op de achterkant heeft geïntegreerd. Maar watheb je aan deze verlichting en wat heeft het toestel verder allemaal te bieden?In deze review laten wij ons licht op het toestel schijnen.

Nothing Phone (1)

De Nothing Phone (1) is de eerste smartphone van het Engelse bedrijf Nothing. Dit bedrijf heeft als doelom technologie weer leuk te maken. Want zoals hierboven al een beetje genoemd, isde smartphonemarkt volgens Nothing saai geworden en verschijnen er volgens hen enkelnog maar kleine updates van telefoons. Zij gaan dit aanpakken en komen met ietsgeheel nieuws dat de markt weer wakker gaat maken, de woorden van Nothing. Ditdoet het bedrijf met de lichtgevende Nothing Phone (1).

En dit zorgt meteen voorhet volgende: bij nieuwe smartphonemerken en bij dit soort nieuwe smartphones metopvallende functionaliteiten, bijzonderheden én grootse woorden ontstaan ereigenlijk automatisch twee kampen. En dit zagen we de laatste tijd ook op Androidworld. Het ene kamp is kritisch, sceptisch en ziet de waarde er niet van in.Ze noemen de verlichting van de telefoon kerstverlichting, een gimmick envinden het ‘nothing’. Het andere kamp is enthousiast, nieuwsgierig en vindt hetvoornamelijk leuk dat er iets nieuws op de markt is gekomen. En het ding is, omalvast een tipje van de sluier op te lichten, beide kampen hebben een punt.

Eerlijk is eerlijk,Nothing heeft het me dan ook niet gemakkelijk gemaakt. Want omdat ze met zoveelbombarie en grootse woorden de smartphonemarkt betreed hebben, zijn deverwachtingen torenhoog gespannen. Na ruim twee weken met het toestel denk ikechter het licht gezien te hebben en ging er een lichtje in mij op. In dezereview lees je dan ook mijn oordeel over het toestel en vertel ik je er vanalles over. Is de Phone (1) de moeite waard of wordt de telefoon te lichtbevonden?

Nothing Phone (1) review: komt er licht in de zogeheten smartphone duisternis? (1)

Specificaties

-Tekst gaat verder onder de specificaties-

Nothing Phone (1)
Behuizing: Corning Gorilla Glass 5 aan de voor- en achterkant,IP53, aluminium frame (100% gerecycled aluminium)
Afmetingen 159,2 x 75,8 x 8,3 mm
Gewicht 193,5 gram
Scherm 6,55 inch Full HD+ AMOLED, 402 ppi, 120 Hz variabele verversingssnelheid
Processor Qualcomm Snapdragon 778G+
Werkgeheugen 8 GB of 12 GB
Opslagcapaciteit 128 GB of 256 GB
Camera's achter
Hoofdcamera 50 MP, f/1.88 met optische beeldstabilisatie, sensorgrootte 1/1.56''
Groothoeklens 50 MP, f/2.2, sensorgrootte 1/2.76'', autofocus (voor macrofoto's)
Camera voorkant
Selfiecamera 16 MP, f/2.45
Accu 4500 mAh, 33W snelladen, 15W draadloos laden, 5W omgekeerd draadloos laden
Software Nothing OS gebaseerd op Android 12, drie jaar Android-upgrades en vier jaar beveiligingsupdates
Extra's Transparant design met ledverlichting, 5G, Dual SIM, stereospeakers
Adviesprijs 469 euro (8 GB/128 GB) 499 euro (8 GB/256GB) en 549 (12 GB/256 GB)
Kleuren Silver en Black

Nothing Phone (1)

4500 mAh

6.55 inch - 2400x1080 px

128 of 256 GB GB

Qualcomm Snapdragon 778G+

Meer info

(Video) MEGA-compilatie van enge spookvideo's [2022 pt.1]

Wat zit er in de doos?

 • Toestel zelf
 • Handleiding en garantie

High-end gevoel in verlicht jasje

Het belangrijkste van de Nothing Phone (1) is natuurlijk zijn ontwerp. Met dit ontwerp staat Nothing dan ook in zijn eigen licht, oftewel hier is het bedrijf het meest trots op. En dit is niet onterecht, want met de transparanteachterkant met hierin 900 ledlichtjes is de smartphone een opvallendeverschijning. We hebben het later over de functie van deze verlichting, maarhet feit is dat de telefoon hiermee echt zijn eigen gezicht heeft. Daarnaast is hettoestel met zijn glazen achterkant en aluminium frame luxe ontworpen en voelthij zodoende ook luxueus aan. Daarnaast zijn de schermranden, of bezels, overaleven dik. De Phone (1) heeft dus geen dikkere kin, iets wat veel andereAndroid-smartphones wel hebben.

Echter, zoals ik in mijn hands-on al eerder genoemd heb, zalhet je bij de beelden van de smartphone niet ontgaan zijn dat het toestel veelwegheeft van de iPhone 12. Sterker nog: veel vrienden van mij vroegen zich afwaarom ik, als redacteur van Androidworld, met een iPhone rondliep. Op onzevraag of Nothing zelf vond dat het toestel op een iPhone 12 leek, gaven zij alsantwoord dat ze de Phone (1) zo ontworpen hebben dat deze zo mooi en functioneelmogelijk is. Dat een ander 'bepaald merk' dit ook gedaan zou hebben, vinden zijdan ook niet meer dan logisch.

Hierin ben ik het niet helemaal eens met Nothing.Mooi vind ik de smartphone zeker, maar zeggen dat de telefoon functioneelontworpen is? Nee dat ben ik niet met ze eens. De platte zijkanten bijvoorbeeldvind ik fraai, maar functioneel is het geenszins. Een functie heeft ditnamelijk niet, bovendien voelen afgeronde zijkanten een stuk aangenameraan. Hierbij komt ook het feit dat de telefoon 'slechts' een IP-ratingheeft van IP53. Dit betekent dat de Phone (1) spatdicht is en beschermd is tegenstof. Je moet echter niet met het toestel gaan zwemmen, en de telefoon is ookniet volledig stofdicht. Bovendien heeft het toestel geen 3.5 mm audio jack. Heelfunctioneel zou ik het ontwerp dan ook niet willen noemen.

Nothing Phone (1) review: komt er licht in de zogeheten smartphone duisternis? (3)

De 900 ledlichtjes: functioneel of gimmick?

Dan schakelen we nu door naar de verlichting, hétbijzondere element van deze smartphone. Volgens Nothing is de verlichting, naast dat hetopvallend is, ook nog eens erg functioneel. De verlichting zorgt volgens het bedrijf zelfs voor een nieuwemanier van communiceren en is volgens Nothing dan ook een echte nieuwe innovatie. Al deze functies vind je in de Glyph Interface. Dit is een menu in de instellingen van de telefoon waar je alle functies kunt vinden, aanpassen en kan in- en uitschakelen. Hieronder sommen we de belangrijkste functies van de verlichting even voor je op:

 1. Notificaties: je kunt uit verschillende meldingsgeluiden kiezenen de verlichting zal vervolgens ‘meebewegen’ met het desbetreffende geluid.
 2. Oproepen: ditzelfde kun je doen als je gebeld wordt. Je kunt bepaalde ringtones aan mensen koppelen en het hierbij behorende Glyph-patroon laten toepassen. Zo kun je dus door de verlichting op de telefoon zien wie er belt.
 3. Flip to Glyph: een focusmodus waarbij je de Phone (1) plat met de voorkant op tafel kunt leggen. De smartphone zal dit merken en je zichzelf op stil zetten. Je krijgt dan wel led-notificaties. De ledverlichting zal dus bij het krijgen van een notificatie gaan oplichten.
 4. Charging meter: de onderste ledstrip kan oplichten als de telefoon wordt opgeladen. Je kunt dan zien in hoeverre het toestel is opgeladen.
 5. Ring Light: Bij het maken van foto's en/of video's kun je de 900 ledlichtjes op de achterkant inschakelen. Dit kan onder andere handig zijn voor macrofoto's waarbij je zoveel mogelijk licht wil hebben. Het ziet er daarbij natuurlijk uit dan flitslicht van een flitser. Deze is overigens ook gewoon aanwezig.

Al deze hierboven genoemde functies werken goed, maar de vraag is wel wanneer je dit gaat gebruiken. Persoonlijk leg ik mijn smartphone altijd met zijn rug op tafel en dan heb je eigenlijk al weinig profijt van de verlichting. Toch heb ik het toestel in mijn reviewperiode vaak met de voorkant op tafel gelegd om de functies te proberen, maar hierbij kwam ik een aantal tekortkomingen tegen. Zo kun je wel zien dat je een melding ontvangt, de telefoon licht dan mooi op, maar niet wat voor soort melding. Daarbij werkt het koppelen van bepaalde ringtones met het hierbij behorende Glyph-patroon alleen voor ringtones en dus niet voor andere meldingen, jammer. Wellicht dat Nothing dit later in een update kan toevoegen, het bedrijf geeft in ieder geval aan te werken aan nieuwe functies. De verlichting lijkt dus voornamelijk een gimmick te zijn die je een keer aan vrienden laat zien, maar die je verder niet veel functioneel zal gebruiken. Het zit echter niet in de weg en is mooi uitgevoerd. Een 'innovatie en nieuwe vorm van communiceren' zal ik er daarentegen niet aan koppelen.

Mooi scherm met problemen?

De Nothing Phone (1) beschikt over een 6,55 inch Full HD+ AMOLED-paneel met een variabele verversingsnelheid van 120 Hz. Het toestel kan schakelen tussen 60 Hz en 120 Hz en daarnaast ondersteunt de telefoon HDR10+. Het scherm is met dit alles, zeker voor zijn klasse, erg vloeiend, mooi en contrastrijk. Bovendien is het, door zijn 1200 nits, ook nog eens goed af te lezen in direct zonlicht.

Al met al een fraai scherm dus, daarentegen kwamen er deze week wel wat minder goede berichten over het scherm naar buiten. Zo hebben enkele gebruikers gemeld dat het beeldscherm van hun Nothing Phone (1) een groene waas had, of zelfs dode pixels bezat. Dit probleem speelt niet bij ons toestel, en ook is nog maar de vraag hoe groot het probleem echt is. Maar het is wel iets om in de gaten te houden.

Processor is lichtgewicht, maar wel zo snel als het licht

Een van de punten waarop Nothing bespaard heeft, is de chipset van de Nothing Phone (1). Met de midrange Qualcomm 778G+-processor is het toestel in theorie namelijk geen snelheidsmonster. In deze prijsklasse vind je bovendien toestellen met een veel snellere processor. Zoals de Xiaomi 11T Pro met zijn high-end Snapdragon 888-chipset of de OnePlus Nord 2T met de MediaTek Dimensity 1300-chipset.

De snelheid van een smartphone is echter niet alleen afhankelijk van de processor, maar onder andere ook de (software) optimalisatie. En dit zit goed bij de Nothing Phone (1). De vrijwel kale Android-ervaring, waarover later meer, en de focus van Nothing op enkel deze smartphone zorgt er in praktijk voor dat de Phone (1) snel en soepel aanvoelt. Het toestel hapert amper tijdens het navigeren en laat alle animaties vloeiend zien. Enkel bij echte zware games en het bewerken van de foto's merk je dat de telefoon niet de snelste is. In het dagelijks gebruik is de Phone (1) in het algemeen echter een vlotte jongen.

Nothing Phone (1) review: komt er licht in de zogeheten smartphone duisternis? (4)

Accu

De accu in de Nothing Phone (1) is een 4500 mAh variant die kan worden opgeladen met een maximaal vermogen van 33W. Hiermee doet het toestel er ruim een uur over om volledig opgeladen te worden. Dit is zeker niet snel, en veel concurrenten laden een stuk sneller op. De telefoon kan overigens 15W draadloos laden en biedt de mogelijkheid om 5W omgekeerd draadloos te laden. In dat geval kun je bijvoorbeeld de Nothing Ear (1) opladen op de achterkant van de Phone (1).

Qua accuduur scoort het toestel verder een ruime voldoende. Bij zwaar gebruik gaat de smartphone makkelijk een gehele dag mee. Bij licht tot matig gebruik kun je twee dagen gemakkelijk halen. Hiermee scoort de telefoon boven gemiddeld. Volgens Nothing kost de verlichting op de achterkant overigens bijna geen energie. Het bedrijf geeft aan dat de batterij in een test, waarin de verlichting tien minuten continu werd aangezet, slechts met 0,5% naar beneden liep.

Duidelijk niet de focus op camera's

De Nothing Phone (1) beschikt over twee camera's. Een 50 MP hoofdcamera en een 50 MP groothoeklens. Volgens Nothing heb je niet meer camera's nodig en kun je met de twee lenzen op de telefoon prima vooruit. Daarnaast kun je volgens Nothing levensechte én zeer gedetailleerde foto's met de camera's maken.

 • 50 MP hoofdcamera, f/1.88 met optische beeldstabilisatie, sensorgrootte 1/1.56''
 • 50 MP groothoekcamera,f/2.2, sensorgrootte 1/2.76'', autofocus (voor macrofoto's)
Nothing Phone (1) review: komt er licht in de zogeheten smartphone duisternis? (5)

50 MP hoofdcamera

Als hoofdcamera gebruikt de Nothing Phone (1) de SonyIMX766-sensor. Dit is een veel gebruikte camerasensor die we onder andereterugvinden in de Realme GT Neo 3 150W, OPPO Find X3 Pro en de OnePlus Nord 2T.Deze sensor maakt gebruikt van 2x2 pixelbinning, waarbij er vier pixelsgecombineerd worden tot één. Hierdoor schiet de Phone (1) standaard foto’s in eenresolutie van 12,5 MP. Met 1/1.56’’ is de sensor verder vrij groot en dit, incombinatie met deze 2x2 pixelbinnig, zal ervoor moeten zorgen dat er veel lichtopgevangen wordt.

In de hierboven genoemde toestellen scoorde de sensortevens erg goed. De verwachtingen van de camera van de Nothing Phone (1) warendan ook hoog gespannen. De Phone (1) is echter een schoolvoorbeeld dat het bijfotografie niet enkel om de hardware gaat, maar dat ook software een helebelangrijke rol speelt. De Phone (1) maakt namelijk redelijke en degelijke foto’s, maar verrevan bijzonder. In goed daglicht zijn de foto’s mooi van kleur een hoogcontrast. Ze missen naar mening echter wel detail. Bij inzoomen op foto’s merk jegewoon dat toestellen als de Realme GT Neo 3 150W en de OnePlus Nord 2(T) veel meer details laten zien. Het inzoomen zelf kan tot 20x digitaal, maar is na 5x digitale zoom eigenlijk al niet meer bruikbaar. Bovendien heeft de camera soms moeite met scherpstellen als je inzoomt. Dit gebeurt eigenlijk bij alle zoomniveau's. Ook dit doen eerder genoemde toestellen een stuk beter.

Nothing Phone (1) review: komt er licht in de zogeheten smartphone duisternis? (6)
(Video) Hotel Ever After – Ella’s Wish: The Movie (Subtitles)

V.l.n.r.: 2x zoom, 5x zoom, 10x zoom en 20x zoom

Slechte lichtomstandigheden

In mindere lichtomstandigheden merk je bovendien dat dekwaliteit van de foto’s snel achteruit gaat. Vooral de sluitertijd wordt erglangzaam waardoor je snel bewogen foto’s krijgt. Het gebrek aan detail wordt indeze foto’s daarbij alsmaar groter.

De nachtmodus van de Phone (1) is overigens wel vrij goed, al duurt het hier ook vrij lang voordat de foto daadwerkelijk gemaakt is. Daarbij kun je, als exclusieve functie, ook gebruik van van de verlichting op de achterkant van het toestel. Voor landschapsfoto's heeft dit echter weinig zien, getuige de foto's hieronder. Voor portretfoto's of voor macrofotografie kan het daarentegen wel heel handig zijn.

Nothing Phone (1) review: komt er licht in de zogeheten smartphone duisternis? (11)

Foto boven: standaard foto in het donker. Foto's onder V.l.n.r.: foto gemaakt met verlichting achterkant, flits en nachtmodus

Groothoeklens en macrofotografie

De trend van matige details lijkt zich door te zetten in de groothoeklens. Altijd fijn dat er zo'n lens aanwezig is, je kunt er immers een breder beeld mee op de foto krijgen, de sensor die gebruikt wordt in de groothoeklens is echter vrij matig. De foto's zijn qua kleur een stuk fletser en grauwer dan de hoofdcamera, en het gebrek aan detail is nog groter.

De groothoeklens wordt ook gebruikt voor het maken van macrofoto's. Deze foto's zijn vrij aardig en een stuk beter dan foto's die gemaakt zijn met een 2 MP macrocamera bijvoorbeeld. Het is wel jammer dat je de macrofunctie handmatig moet selecteren en dat deze dus niet automatisch wordt geactiveerd.

(Video) ELOHIM = THEOI - LA BIBBIA E OMERO - (prima parte) MAURO BIGLINO

Verbetering in software

Nothing geeft overigens aan de ze de kwaliteit van de foto's ineen software-update willen verbeteren. En dit moet ook goed mogelijk zijnaangezien de hardware op zichzelf goed is. Het lijkt dus echt aan de bewerking,en dus aan de software, te liggen. Naarmate we het toestel langer in gebruik hebben, en de updates te zijner tijd binnen hebben, kunnen we je hier meer over vertellen.

Lees ook
Hier moet je op letten bij smartphone camera's
7 tips voor fotograferen met je telefoon in het donker

Nothing OS en keurig updatebeleid

De Phone (1) draait op Android 12 met hier overheen Nothing OS. Dit is een vrij kale schil over Android die erg veel weg heeft van het 'normale' Android zoals Google het bedoeld heeft. Het toestel bevat bijna geen bloatware en op dit moment slechts één voorgeïnstalleerde app, een eigen lettertype en enkele widgets van Nothing zelf. Ook heeft Nothing de notificatiebalk iets aangepast. Naast de fijne software belooft Nothing drie grote Android-upgrades en vier jaar aan beveiligingsupdates. De Nothing Phone (1) zal dus minimaal tot en met 2026 ondersteund worden en nog kunnen rekenen op Android 13, 14 en 15. Dit is voor een toestel van 450 á 500 euro én voor een nieuw bedrijf erg netjes.

Nothing Launcher

Nothing Launcher maakt onderdeel uit van Nothing OS. Dat is de softwareschil van het Nothing en die is gebaseerd op een kale Android-ervaring. De focus van Nothing O ..

Meer info

Wel merk je dat de software nog niet helemaal af is. Veel woorden zijn bijvoorbeeld nog in het Engels en dus niet vertaald in het Nederlands. Als het dan wel vertaald is, dan klopt het soms niet helemaal. Zo heet de portretmodus 'Verticaal', een vrij bijzondere benaming. Verder sluiten bijvoorbeeld apps niet altijd goed af, ontbreekt een snelle toegang tot de camera op het lockscreen en werken andere kleine software dingetjes soms niet lekker. Zo werkt 'niet storen' bijvoorbeeld niet altijd. Dit alles kan natuurlijk makkelijk opgelost worden met een software-update. Hiervoor geldt ook dat naarmate we het toestel langer in gebruik hebben, we hier meer over kunnen melden.

Nothing Phone (1) review: komt er licht in de zogeheten smartphone duisternis? (19)

Conclusie

Oké op naar de conclusie van de telefoon. Van de grootsewoorden die Nothing gebruikt krijg ik persoonlijk automatisch een beetje dekriebels. Als je als bedrijf namelijk wekenlang en onophoudelijk blijft zeggendat de smartphonemarkt saai is geworden, geen innovatie meer bevat en meldt ditmet een ‘geweldige functie’ op te lossen, dan moet je naar mening echt ergensmee komen. Als je dan als bedrijf vol trots en bombarie met een aantalledlichtjes op de proppen komt, die grappig zijn maar niet veel functionaliteitbieden, dan is dit naar mijn mening niet voldoende om deze woorden terechtvaardigen. Wel kun je stellen dat Nothing de aandacht heeft weten tetrekken, en deze ook behoudt door de unieke verlichting. In dat opzicht dusgoed gedaan.

Er is echter een maar, een grote maar. Los van de nietwaargemaakte woorden en de niet erg functionele verlichting, biedt de NothingPhone (1) gewoon heel veel waar voor zijn geld. De Phone (1) is en blijft daarbijook maar ‘gewoon’ een smartphone, hierop moet je het toestel dan ookbeoordelen. En als we dit doen, dan scoort de Phone (1) op bijna alle puntenheel erg goed. Met zijn opvallende, fraaie en luxe design, uitstekendeaccuduur, kale software, prima prestaties en degelijke camera’s scoort hettoestel dan ook een zeer ruime voldoende. Ik heb daarbij echt het gevoel, los van de camera en de nu nog kleine foutjes in de software, dat ikeen high-end smartphone in mijn broekzak heb zitten. Dit terwijl het toestelmet zijn prijs een echte midranger is, een groot compliment dus voor Nothing. Deverlichting is dan verder een bijzaak, maar wel een hele unieke, bijzondere éngrappige functie. Nothing meer, en nothing minder.

Alternatieven

Alternatieven voor de Nothing Phone (1) zijn de Google Pixel 6 (550 euro), Xiaomi 12X (510 euro), Xiaomi 11T Pro (420 euro), OnePlus Nord 2T (395 euro), Samsung Galaxy A53 (355 euro), Samsung Galaxy A52s (310 euro), de Samsung Galaxy S21 FE (515 euro) en (vermoedelijk) de Google Pixel 6a (459 euro). Prijzen hierboven genoemd zijn de prijzen van 21-07-2022, deze kunnen fluctueren.

Nothing Phone (1) review: komt er licht in de zogeheten smartphone duisternis? (20)

Nothing Phone (1) kopen

De Nothing Phone (1) is in drie varianten te bestellen. De versie met 8 GB aan werkgeheugen en 128 GB opslaggeheugen én de versie 8 GB aan werkgeheugen en 256 GB aan opslag zijn vanaf de introductie te bestellen. Deze twee varianten kosten 469 en 499 euro. Ze liggen vanaf 21 juli in de winkels. De versie met 12 GB aan RAM en 256 GB opslag verschijnt in de zomer voor een prijs van 549 euro. Nothing meldt echter alleen 'late summer' en geeft geen specifieke datum.

De Phone (1) is verkrijgbaar in de kleuren Silver en Black en je kan de telefoon op de website van Nothing en via Amazon kopen.

(Video) A Show of Scrutiny | Critical Role: THE MIGHTY NEIN | Episode 2

 • Nothing Phone (1) kopen (8 GB + 128 GB) -NothingenAmazon- 469 euro
 • Nothing Phone (1) kopen (8 GB + 256 GB) -NothingenAmazon- 499 euro
 • Nothing Phone (1) kopen (12 GB + 256 GB) -NothingenAmazon- 549 euro (eind van de zomer beschikbaar)

Nothing Phone (1)

8.6

 • Bijzonder en luxueus design
 • Zeer goede prijs-kwaliteitverhouding
 • Uitstekende accuduur
 • Snelle en schone software
 • Prima prestaties
 • Toon meer pluspunten
 • Nog niet helemaal af (foutjes in software)
 • Niet geheel water- en stofdicht
 • Opladen had sneller gemogen
 • Camera's niet bijzonder
 • Toon meer minpunten

Videos

1. Horizon: Forbidden West (de film)
(Andy Gilleand)
2. Elektroschock oder top Elektrolok? Die BR 146 Traxx 2 Märklin 29478 Regional Express im Review
(johns MOBA)
3. Disparate Pieces | Critical Role: THE MIGHTY NEIN | Episode 4
(Geek & Sundry)
4. Curious Beginnings | Critical Role: THE MIGHTY NEIN | Episode 1
(Geek & Sundry)
5. NIET TE GELOVEN - UFO's EN DE PARANORMALE (Vreemde verborgen waarheden) - Dave Schrader
(Cristina Gomez)
6. The Midnight Chase | Critical Role: THE MIGHTY NEIN | Episode 3
(Geek & Sundry)

You might also like

Latest Posts

Article information

Author: Melvina Ondricka

Last Updated: 08/07/2022

Views: 5681

Rating: 4.8 / 5 (68 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Melvina Ondricka

Birthday: 2000-12-23

Address: Suite 382 139 Shaniqua Locks, Paulaborough, UT 90498

Phone: +636383657021

Job: Dynamic Government Specialist

Hobby: Kite flying, Watching movies, Knitting, Model building, Reading, Wood carving, Paintball

Introduction: My name is Melvina Ondricka, I am a helpful, fancy, friendly, innocent, outstanding, courageous, thoughtful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.